POIM II
Consolidarea capacității D.G.A.S.P.C. Sector 2 de gestiune a crizei sanitare COVID-19 pentru beneficiarii și angajații din centrele sociale rezidențiale pentru perioada iulie 2020 – aprilie 2021 – Cod proiect MySMIS2014+:  141791

Situația actuală la nivel mondial, determinată de pandemia de coronavirus a impus aplicarea unor măsuri excepționale adaptate la aceste circumstanțe. În această situație, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 a identificat oportunitatea oferită de Uniunea Europeană de a asigura pentru beneficiarii și angajații din cele 33 de centre și structuri rezidențiale publice din subordine, pe perioada pandemiei de COVID-19, echipamente de protecție individuală, echipamente igienico-sanitare, echipamente medicale și detergenți și biocide.

Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziție 350 de milioane de euro prin programul POIM, prin care o serie de instituții publice, printre care și direcțiile generale de asistența socială, pot accesa fonduri pentru a deconta cheltuielile efectuate cu achizițiile pentru gestionarea crizei, precum și pentru a putea să achiziționeze până la 31 decembrie alte echipamente și materiale necesare centrelor rezidențiale din cadrul acestora. Prin Ghidul solicitantului, publicat în data de 15 mai 2020 și aprobat prin Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 613/2020, modificat prin Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 807/07.07.2020.

În data de 10.05.2021, a fost semnat Contractul de Finanțare nr. 541, pentru proiectul „Consolidarea capacității D.G.A.S.P.C. Sector 2 de gestiune a crizei sanitare COVID-19 pentru beneficiarii și angajații din centrele sociale rezidențiale pentru perioada iulie 2020 – aprilie 2021”. Proiectul se derulează în cadrul axei prioritare 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de virusul COVID-19” și are ca obiectiv specific 9.1.”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare. Ghidul stabilește trei tipuri de proiecte încadrate ca acțiuni în grupele A, B, C cu diferiți beneficiari eligibili. Direcția Generala de Asistenta Sociala și Protecţia Copilului Sector 2 s-a încadrat în proiectele de tip C prin care a avut posibilitatea să achiziționeze echipamente de protecție individuală, echipamente igienico-sanitare, echipamente medicale și detergenți și biocide, necesare în dezinfectarea spațiilor din cadrul centrelor rezidențiale.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea capacitații adecvate de îngrijire și protecție față de criza COVID-19 pentru beneficiarii și angajații din 33 de centre și structuri rezidențiale publice din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 2, respectiv 501 beneficiari și 466 angajați. Beneficiarii sunt vârstnici, persoane cu dizabilități severe, persoane cu boli cronice psihice, persoane fără adăpost, copiii și tinerii cu dizabilități ori care beneficiază de protecție specială, conform legii.

Obiectivul specific al proiectului este dotarea cu echipamente de protecție individuală și echipamente medicale necesare și suficiente, în perioada iulie 2020 – aprilie 2021, pentru beneficiarii și angajații celor 33 de centre și structuri rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, precum și consolidarea infrastructurii igienico-sanitare prin dotarea cu echipamente durabile si accesibile.

Beneficiar: 33 de centre și structuri rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.

Valoarea totală a proiectului este de 5.639.344,58 lei.

Prin implicarea în proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 va asigura pentru beneficiari și angajați: echipamente de protecție individuală, echipamente igienico-sanitare, echipamente medicale și detergenți și biocide, necesare în dezinfectarea spațiilor din cadrul centrelor.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

Ultima actualizare in 25 iunie 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web