3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

COMUNICAT DE PRESĂ – 3 decembrie 2021

„Singura dizabilitate în viață este o atitudine negativă”- (Scott Hamilton)

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este marcată în fiecare an pe 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.    Această zi, este un prilej de conștientizare, de readucere în atenția publicului larg a conceptului de egalitate de șanse, toleranță și acceptare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, cu o echipă de oameni dedicați și implicați profesional, dezvoltă proiecte și programe în sprijinul celor 17.839 de persoane cu dizabilități din comunitatea Sectorului 2, pentru a schimba percepția societății asupra acestor persoane.

O persoană cu dizabilități este exact ca orice altă persoană, ca tine și ca mine!

Ea are aceleași aspirații interioare, aceleași temeri, are aceleași simțiri și trăiri ca tine!

Noi, toți, țintim spre obiective similare. Singura diferență este că unele persoane au mai multe limitări față de altele.

Societatea este formată din indivizi diferiți, așa că unele persoane vor găsi mai ușor o modalitate de a interacționa și de a socializa, așa cum alții vor găsi că este dificil să se adapteze.

Întotdeauna amintește-ți că o persoană cu dizabilități este în primul rând o persoană!

Astăzi, îi celebrăm pe cei a căror viața a început sau a devenit, la un moment dat, specială.

Să-i sărbătorim cu bunătate, respect și bucuria că putem învăța de la ei cât de minunat este să trăiești cele mai simple momente ale vieții într-un mod necondiționat, curat și sincer.

Să-i sărbătorim astfel, zi de zi, deoarece nu ne sunt necesare fapte mărețe, ci doar câteva vorbe calde, o părticică din timpul nostru și implicare.

Ultima actualizare in 3 decembrie 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web