”Alături de familiile afectate de pandemia Covid 19” – proiect de sprijinire a copiilor aflați în situație de risc crescut de separare.

Alături de familiile afectate de pandemia Covid 19

 

D.G.A.S.P.C Sector 2 a încheiat un protocol de colaborare cu Asocația SOS Satele Copiilor România – SOS Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți București, în vederea colaborării pentru implementarea proiectului ”Alături de familiile afectate de pandemia Covid 19”, finanțat de SOS Children s Villages International, proiect

care se va derula în perioada iulie  2021 – octombrie 2022.

Protocolul a fost încheiat în data de 26.07.2021,

D.G.A.S.P.C Sector 2 va include în acest proiect un număr de

40 de copii aflați în situație de risc crescut de separare.

Copiii se află în evidența Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare, Trafic, Migrație și Repatrieri și a Serviciului Prevenirea Separării Copilului de Familie din cadrul instituției. Copiii și familiile acestora vor beneficia de un suport complex de servicii, în funcție de nevoile identificate la nivelul fiecăreia.

Pachetul de servicii oferit în cadrul proiectului include servicii adresate copiilor aflați în risc, precum: sprijin pentru înscrierea și menținerea copiilor în școală/grădiniță prin acordarea de rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, burse școlare etc.; educație pentru sănătate, inclusiv facilitarea achiziției tratamentelor medicale, investigații medicale, produse de igienă personală, locativă etc.; activități de petrecere a timpului liber – excursii, vizite la muzee și educație non-formală; consiliere vocațională și psihologică; sprijin pentru o alimentație sănătoasă, cât și servicii acordate părinților – consiliere socială, vocațională, psihologică; activități de informare în vederea prevenirii abandonului școlar; grupuri de educație parentală; sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de trai; educație financiară; sprijin pentru accesarea serviciilor și tratamentelor medicale.

Asociația SOS Satele Copiilor România cu sediul în Calea Floreasca nr.165, sector 1, București, este membră a SOS Kinderdorf International cu sferă de activitate și în România, fiind înființată în anul 1990 pe durată nelimitată. Asociația SOS Satele Copiilor România acționează pentru copii ca o organizație independentă de dezvoltare socială non – guvernamentală.

Primul sat SOS al copiilor, a fost fondat de Hermann Gmeiner în Imst, Austria în 1949. Acesta reprezintă modelul pentru implementarea în întreaga lume a conceptului Hermann Gmeiner de sat SOS al copiilor, concept care a evoluat în diferite programe și abordări ce asigură dezvoltarea holistică a copiilor care provin din familii defavorizate.

În vederea extinderii proiectului de întărire a familiei, implementat în București prin intermediul serviciului social licențiat, SOS Centrul de Consiliere pentru Copii și Părinți București, asociația a propus Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 încheierea unui protocol de colaborare în vederea oferirii de servicii pentru un număr de 40 de copii cu risc crescut de separare în contextul pandemiei COVID 19, care să fie selectați de pe raza administrativ-teritorială a sectorului 2 al Municipiului București.

 

Ultima actualizare in 11 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web