ANUNȚ Distribuire produse de igienă din fondurile UNIUNII EUROPENE POAD 2018/2021

ANUNȚ

Distribuire produse de igienă din fondurile Uniunii Europene POAD 2018/2021

În vederea aplicării prevederilor O.U.G. nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, începând cu anul 2020, D.G.A.S.P.C. Sector 2 a distribuit produse de igienă pentru persoanele defavorizate incluse în grupul-țintă precizat de actul normativ.

Categoriile de persoane care pot beneficia de produse de igienă, conform hotărârii, sunt:

 1. familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
 2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
 3. persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezări informale.

Distribuția se va face astfel:

 • pe listele inițiale se vor distribui produse doar către persoanele definite la litera a) și b);
 • pe listele de suplimentare se vor distribui produse doar către persoanele definite la litera c) pentru distribuirea eventualelor stocuri rămase după distribuirea pe baza listelor inițiale.

Cantitățile de produse de igienă care se vor distribui fiecărui beneficiar sunt următoarele:

 • Periuță de dinți – 5 buc
 • Pastă de dinți 75 ml – 4 buc
 • Săpun lichid – 500 ml – 1 buc
 • Șampon copii – 800 ml – 1 buc
 • Șampon adulți – 500 ml – 1 buc
 • Detergent de rufe colorate – 900 g – 1 buc
 • Detergent de rufe albe – 1800 g – 1 buc

Produsele de igienă sunt ambalate în cutii de carton, inscripționate, având o greutate de aproximativ 5 kg.

Pentru sectorul 2 au fost alocate un număr de 95 de pachete cu produse de igienă, recepționate în data de 31.08.2021 care vor fi distribuite către destinatarii finali.

Astfel, începând cu data de 01.09.2021, va începe distribuția produselor de igienă către titularii de venit minim garantat care vor beneficia de 1 cutie și către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei care vor beneficia de cutii pentru membrii familiei în limita stocului disponibil.

Sediul la care se vor distribui produsele de igienă în Sectorul 2 este situat la adresa din B-dul Basarabia nr. 96, Sector 2, București iar programul cu publicul se va desfășura, de luni până joi, în intervalul orar 9.00-15.00, iar vineri între orele 9.00 -13.00.

Produsele de igienă se pot ridica de către beneficiari în baza prezentării actului de identitate valabil (în original), verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a produselor de igienă.

Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai după prezentarea ambelor acte de identitate valabile (beneficiar şi reprezentant), în original.

Pentru persoanele singure, nedeplasabile, va fi asigurat transportul la domiciliu, pe baza programării telefonice prealabile, la numărul 021.310.14.29.

Programările telefonice se vor înregistra de luni până joi, în intervalul orar 8.30-16.00, iar vineri între orele 8.30 13.00.

Transportul la domiciliu va fi anunțat telefonic cu cel puțin 24 ore înainte de livrarea produselor.

 

Ultima actualizare in 1 octombrie 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web