ANUNȚ PRIVIND ACORDAREA DE TICHETE SOCIALE

ANUNȚ -PRIVIND ACORDAREA DE TICHETE SOCIALE

Beneficiază de sprijin material sub formă de tichete sociale emise pe suport electronic următoarele categorii de persoane și familii, denumite în continuare beneficiari:
a) pensionarii cu venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; (raportarea se face de către Casa Națională de Pensii Publice – nu este necesară cerere).
b) persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; (raportarea se face de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – nu este necesară cerere)
c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; (raportarea se face de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – nu este necesară cerere)
d) familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; (raportarea se face de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – nu este necesară cerere)
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social; (raportarea se face de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – nu este necesară cerere)
f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare. (raportarea se face de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – nu este necesară cerere)
Etichetarea, colectarea şi distribuţia tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin material se realizează de către Compania Naţională „Poşta Română“ – S.A.
Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele menționate mai sus care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum şi persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.
DGASPC Sector 2 va primi cereri pentru persoanele fără adăpost și pentru familiile cu copii care nu beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei pot solicita acordarea sprijinului material prevăzut de OUG nr. 63/2022, conform formularului de CERERE.
Cererea se depune de către o singură persoană (reprezentantul familiei) pentru aceeași familie la sediile DGASPC Sector 2, după cum urmează:
– Serviciul Asistență Socială Mașina de Pâine – Str. Glinka nr. 7;
– Serviciul Asistență Socială Silvestru – Calea Moșilor nr. 132;
– Serviciul Asistență Socială Pantelimon – B-dul Basarabia nr. 90;
– Serviciul Asistență Socială Baicului – Str. Heliade între Vii nr. 36.
Solicitările se depun în primele 20 zile calendaristice ale fiecărei luni, iar cererile depuse după termenul prevăzut se soluționează în luna următoare.

Ultima actualizare in 7 iunie 2022

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web