Centrul de zi “Sf. Pantelimon” reprezintă, pentru mulți copii din sectorul 2 aflați în nevoie, un loc unde se identifică și se formează ca adulți, atunci când familiile lor se află în impas.
Structură a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, centrul oferă prin 2 săli de curs, servicii educaționale specializate, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de educație, suport de teme, recreere-socializare, consiliere, orientare școlară și profesională.
Copiii participă astfel, în mod regulat, la diverse întâlniri de grup inițiate de psihologul centrului, prin care se urmărește dezvoltarea personală și emoțională, prin antrenarea lor în discuții pe diferite teme, în funcție de problemele specifice pe care le ridică fiecare, în parte.
Dezvoltarea continuă a competențelor în domeniul comunicării și limbajului cu ajutorul poveștilor terapeutice, teatrului, dramatizării, artelor combinate, colaborarea și interacțiunea între copii și adulți, le intensifică acestora abilităţile şi interesele atât pentru activităţi sociale, cât şi pentru deprinderi de viață independentă.
Beneficiarii serviciilor oferite de Centrul de zi “Sf. Pantelimon” sunt copiii cu vârste cuprinse între 6 -14 ani și familiile acestora, care locuiesc în sectorul 2.
Centrul de zi “Sf. Pantelimon” le asigură copiilor, într-un cadru securizat, dezvoltarea aptitudinilor și competențelor, prin activitățile desfășurate, contribuind la prevenirea abandonului/eșecului școlar, cu scopul de a preveni marginalizarea socială.
Persoanele interesate se pot adresa Centrului de zi “Sf. Pantelimon”, la sediul din șos. Pantelimon, nr. 301, sector 2, tel./fax: 031.413.62.11 sau pe adresa de e.mail: complexul.pantelimon@social2.ro.

Ultima actualizare in 6 mai 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web