Joi, 22 decembrie 2016, orele 17.00, la Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc spectacolul „Colinde de Crăciun”, interpretate de grupul „Colindița”.
Grupul „Colindița” s-a născut din dragoste pentru muzică, pentru sărbători, tradiții și, în special, pentru colindele de Crăciun.
Colinde pe care le-au auzit pe vremea când erau copii, le-au cântat la rândul lor împreună cu părinții, apoi au dorit să transmită tradiția și copiilor lor. Zis și făcut: Nașterea Domnului a fost pusă în scenă an de an, cu scenarii și costume originale, adaptate pe măsură ce copiii creșteau ca vârstă, dar și ca număr, având de fiecare dată, pe fundal, frumoasele colinde. Așa au ajuns să cânte, laolaltă, 3 generații.
Au început prin interpretarea colindelor tradiționale românesti. S-au adăugat apoi, colinde din repertoriul internațional: colinde nemțesti, franțuzești, americane, englezești și spaniole. În timp, au adunat în repertoriu, în jur de 50 de colinde, din care, pentru astăzi, cu greu, au făcut o selecție.
Amatori în marea majoritate, beneficiază de îndrumarea a două muziciene cu experiență pedagogică și de concert. O parte dintre ei au mai cântat de-a lungul timpului în postură solistică sau alături de alte grupuri vocale (MedQuartet, Bucharest Singers, Song), în coruri, inclusiv în cele bisericești (Biserica Luterană, Domnița Balașa), sau sunt membri ai orchestrei medicilor și inginerilor.
Acum, în prag de sărbătoare, bucuria muzicii în suflete a fost adusă de: 2 elevi, 1 student, 1 profesoară, 1 specialist în relații internaționale, 3 ingineri și 3 medici.
Dirijor – Maria Haiduc

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web