COMUNICAT CAMPANIE TESTARE BABEȘ PAPANICOLAU

Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Institutul Oncologic București București Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu vin și anul acesta în sprijinul doamnelor din comunitate, continuând Campania de testare Babeș-Papanicolau din cadrul Programului de Depistare a Cancerului de col uterin.

Acțiunea vine în sprijinul femeilor defavorizate (în special a celor fără asigurare medicală), cu vârsta cuprinsă între 25-64 ani și care nu au fost testate în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening.

În perioada 28-30 iulie și 04-06 august, în incinta Complexului Pantelimon din Șos. Pantelimon nr. 301, Sector 2, București, vor fi prezente cadre medicale ale Institutului Oncologic București, care vor oferi consultații, doar în baza cărții de identitate, într-o unitate mobilă de testare gratuită.

Programul de desfășurare al consultațiilor este 11:00 – 16:00.

Pentru programări sau informații suplimentare sunt disponibile următoarele numere de telefon: 0786.233.328; 021.250.06.61; 031.405.89.91.

La nivel național, cancerul de col uterin reprezintă încă o problemă majoră de sănătate publică, fiind cel al treilea cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină după cancerul de sân și cel colorectal și a patra cauză de mortalitate prin cancer la sexul feminin după cancerul de sân, cancerul colorectal și cancerul bronhopulmonar.

În anul 2020, conform statisticilor, incidența a fost de 3380 noi cazuri diagnosticate, ceea ce reprezintă 7,5% din totalul cazurilor noi de cancer la sexul feminin, înregistrându-se 1805 decese, care reprezintă 3,3% din totalul deceselor prin cancer din România.

Investigațiile sunt esențiale pentru monitorizarea stării de sănătate și menținerea acesteia în parametri optimi. Depistarea precoce a unei boli sau a riscului de a o dezvolta poate însemna obținerea unui  tratament eficient la momentul potrivit sau o gestionare mai bună a bolii, ceea ce poate reduce riscul complicațiilor și crește șansele unui prognostic bun.

Ultima actualizare in 22 iulie 2022

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web