D.G.A.S.P.C. Sector 2 – factor activ în prevenirea şi combaterea violenței domestice la nivel local

Astăzi, 25 Noiembrie, marcăm Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor, conform Rezoluţiei nr. A / RES / 54/134 a Organizaţiei Naţiunilor Unite din anul 2000, zi care deschide campania celor 16 zile de Activism Împotriva Violenței pe bază de gen.

Violenţa domestică, parte a violenţei de gen, reprezintă o problemă socială malignă, care afectează toate categoriile sociale, indiferent de vârstă, etnie, religie, gen şi expresia de gen, orientare sexuală, mediu de rezidenţă, etc. Astfel, o structură de personalitate echilibrată nu oferă garanţia că o persoană nu va fi ţinta unor acte de violență.
Semnalizarea unui episod de violenţă este legitimă în orice moment în care are loc, fie că este unul izolat, primul sau cel mai recent episod dintre multele suferite într-o relaţie abuzivă.

În aceste vremuri de pandemie, cu toţii întâmpinăm provocări, însă persoanele care aparţin unor grupuri vulnerabile se confruntă cu dificultăţi suplimentare. Din această categorie se distinge situatia victimelor violenţei domestice constrânse să petreacă majoritatea timpului în aceeaşi locuinţă cu agresorul lor/să fie izolată/carantinată împreună cu acesta.
Ne propunem să fim parte din soluţie şi vă asigurăm de eforturile noastre de a fluidiza accesul la serviciile de informare și consiliere pentru persoanele din Sectorul 2, care au fost supuse sau prezintă risc de a trece prin violenţă din partea unuia sau mai multor membrii ai familiei.

Instituţia noastră îşi reafirmă angajamentul în ceea ce priveşte cauza egalitatăţii de şanse şi sprijinul pentru cele şi cei afectaţi de fenomenul violenţei domestice şi furnizează servicii gratuite pentru această categorie de persoane.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 se alătură Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați în campania națională de informare și conștientizare privind violența domestică și violența împotriva femeilor. Aceasta este organizată în contextul campaniei internaționale pentru eliminarea violenței asupra femeilor și fetelor care marchează seria celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor, din data de 25 noiembrie (Ziua Internațională a Luptei împotriva violenței asupra femeilor) și până pe 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) și promovează numărul unic al liniei naționale telefonice gratuite pentru victimele violenței domestice, discriminarea pe criteriul de sex și trafic de persoane – 0800 500 333 (de la nivelul ANES).

De Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor vă încurajăm să vă implicaţi activ în prevenirea şi combaterea violenţei domestice, susţinând victimele şi sesizând cazurile de agresiune la numărul unic de urgenţă – 112, la numărul naţional pentru victimele violenţei domestice – 0800 500 333, la D.G.A.S.P.C. Sector 2 – 021 252 22 02 / 031 405 89 65, social@social2.ro, sau direct la Centrul de Prevenire şi Combatere a Violenţei Domestice – 031 405 07 85, combatere.violenta@social2.ro.
Împreună putem schimba viaţa comunităţii în (mai) bine şi să trăim în siguranţă în Sectorul 2!

Ultima actualizare in 25 noiembrie 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web