D.G.A.S.P.C. Sector 2 – plasă de siguranță pentru persoanele afectate de violență domestică la nivel local
Astăzi, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, vă invităm pe dumneavoastră să construim o plasă de siguranță pentru toate persoanele care se află în situații de vulnerabilitate.
Anul 2022 a fost marcat la nivel național de presiunea războiului din Ucraina, ceea ce a adus schimbări la nivel național și local, însă să ne amintim că la nivelul celulei familiale, se poartă uneori chiar și zilnic un război în multe din gospodării. Mobilizarea societății în situații de criză a demonstrat rolul său de resursă pentru ca persoanele afectate de violență să depășească dificultățile multidimensionale pe care le traverseză, această mobilizare putând fi replicată pentru a veni în sprijinul familiilor disfuncționale.
Recunoașterea unor episoade ca făcând parte din spectrul violenței domestice este mult mai greu de realizat pentru persoanele care trăiesc această realitate atunci când agresorul este perceput și ca sursă de iubire și afecțiune. Cu toate acestea, cele două dimensiuni pot coexista în aceeași persoană, fără a se anula una pe cealaltă, făcând astfel dificilă setarea unor granițe interpersonale sănătoase, în dinamica victimă-agresor.
Pentru a potența cât mai mult dimensiunea pozitivă și a dezvolta mecanisme eficiente de gestionare a celeilalte dimensiuni, încurajăm accesarea și participarea activă la serviciile de consiliere din cadrul Centrului de Prevenire şi Combatere a Violenţei Domestice – 0770.800.323, combatere.violenta@social2.ro, respectiv a Compartimentului de Asistență pentru Agresori – 0771.674.375.
Totodată, cu această ocazie lansăm o imagine reprezentativă formată din cuvintele prin care beneficiarele noastre au descris impactul personal pe care l-au simțit ca urmare a participării la programul de consiliere al centrului. Aceste femei au reușit să învingă „războiul” din propriul cămin și au învățat ele însele să devină un suport pentru alte persoane care trăiesc situații similare.
Astfel, orice acțiune în sensul semnalării, intervenției și acordării suportului ne duce mai aproape de o lume în care femeile să își poată exercita neîngrădit drepturile și libertățile.

Ultima actualizare in 25 noiembrie 2022

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web