Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, partener în cadrul Proiectului „Suflet pentru suflet” alături de Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, a organizat marţi, 23 iulie, o primă activitate la nivelul Sectorului 2 în care au fost implicaţi copiii înscrişi în programul de prevenire a abandonului şcolar din cadrul Complexului de Activităţi Recreative şi Educative „Sf. Pantelimon” Sector 2 şi beneficiarii Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Speranţa”.
Cu prilejul evenimentului, copiii şi bunicii au avut ocazia să se întâlnească cu marea actriţă a Teatrului „Ion Creangă”, Alexandrina Halic, „vocea” unor personaje de poveste, binecunoscută de generaţii întregi de români. Actriţa a prezentat un moment artistic, oferind participanţilor o întoarcere în timp, pe drumul amintirilor, antrenându-i pe toţi cei prezenţi într-o joacă de-a copilăria. Copiii au susţinut în faţa seniorilor un program artistic cu muzică şi dans. Bunicii au desenat alături de cei mici şi au făcut schimb de desene.
Proiectul „Suflet pentru suflet” se desfăşoară, începând cu luna iulie, la iniţiativa Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială de la nivelul Municipiului Bucureşti.
Proiectul „Suflet pentru suflet” constă în organizarea unor întâlniri tematice de o zi, între copiii şi seniorii bucureşteni încadraţi în sistemul de protecţie socială de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti. Copiii implicaţi în proiect vor interacţiona cu seniorii din centrele de îngrijire pentru persoanele vârstnice, pe parcursul unei zile, în care vor desfăşura împreună activităţi în aer liber sau spaţii tematice, conform unui program care va ţine cont de nevoile acestora. Activităţile sau întâlnirile nonformale propuse spre implementare vizează desfăşurarea unor ateliere de creaţie, cercuri de pictură, muzică, desen, jocuri de societate, cenacluri literare, ateliere gastronomice, punând accent pe lucrul în echipa şi pe schimbul de experienţă dintre cele două generaţii.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web