Asistentul Maternal. O profesie vocațională ce salvează destine. Destine de copii.
Să fii asistent maternal e mai mult decât o profesie, este o vocație, ce are un impact incredibil asupra destinelor copiilor din plasament. Le oferă șansa la o viață normală – prin integrarea într-o viață firească de familie, prin formare, educare, grijă, atenție și iubire. Toate sunt resortul necesar pentru o evoluție sănătoasă și șansa la un viitor în care acești copii își pot atinge potențialul.
În România, avem un deficit de asistenți maternali. În prezent, în Sectorul 2 avem 79 de copii în plasament și 66 de asistenți maternali. Tocmai de aceea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului continuă campania de formare, atestare, recrutare și angajare a persoanelor ce-și doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Totul prin Proiectul TEAM-UP. Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.
Iată care sunt pașii să deveniți asistent maternal în Sectorul 2:
Participați la un curs GRATUIT organizat de către DGASPC Sector 2, iar la absolvire primiți un atestat de asistent maternal profesionist.
Trebuie să aveți un domiciliu stabil în Sectorul 2.
Locuința trebuie să acopere nevoile familiei, dar și ale copilului primit în îngrijire.
Trebuie să aveți aptitudinile necesare unei bune creșteri și îngrijiri a copilului.
Puteți obține informații suplimentare despre condițiile de angajare și beneficiile acestei profesii apelând Serviciul Asistență Maternală la:
?0786.273.121,
?021.323.65.76
? asistenta.maternala@social2.ro.
Ultima actualizare in 28 septembrie 2021