Distribuire pachete cu produse alimentare din fondurile UNIUNII EUROPENE (TRANȘA I)
POAD 2019/2020
În vederea aplicării prevederilor O.U.G. nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, începând cu anul 2020, D.G.A.S.P.C. Sector 2 va distribui pachete cu produse alimentare pentru persoanele defavorizate incluse în grupul-ţintă precizat de actul normativ.
Categoriile de persoane care pot beneficia de produse alimentare, conform hotărârii, sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/ familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Distribuția se va face astfel:
• pe listele inițiale se vor distribui produse doar către persoanele definite la litera a) și b)
• pe listele de suplimentare se vor distribui produse doar către persoanele definite la litera c) pentru distribuirea eventualelor stocuri rămase după distribuirea pe baza listelor iniţiale
Cantitățile de produse alimentare care se vor distribui fiecărui beneficiar sunt următoarele:
Făină albă de grâu 5 kg; Conserva carne vită – 5 buc – 1,5 kg;
Mălai 4 kg; Conserva carne porc – 3 buc – 0,9 kg;
Paste făinoase 0,8 kg; Conserva pateu de ficat de porc – 5 buc – 1 kg;
Ulei 4 L Compot de fructe – 2 buc – 1,44 kg;
Zahăr 2 kg; Gem de fructe – 1 buc- 0,36 kg;
Orez 4 kg; Gem de fructe dietetic – 1 buc. – 0,36 kg.

Produsele alimentare sunt ambalate în cutii de carton, inscripționate, având o greutate de aproximativ 25,36 kg.
Pentru sectorul 2 au fost alocate un număr de 95 de pachete cu produse alimentare, recepționate în data de 14.08.2020 care vor fi distribuite către destinatarii finali.
Astfel, începând cu data de 18.08.2020, va începe distribuția pachetelor cu produse alimentare către beneficiarii de venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei.
Centrul la care se vor distribui produsele alimentare în Sectorul 2 este Centrul de Zi „Pinocchio” situat la adresa din Str. Ripiceni nr. 6A, bl. 5, parter, Sector 2, București iar programul cu publicul se va desfășura, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-13.00.
Pachetele cu produse alimentare se pot ridica de către beneficiari în baza prezentării actului de identitate valabil (în original), verificării identității persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetelor cu produse alimentare.
Produsele pot fi ridicate de orice reprezentant al persoanei beneficiare, numai după prezentarea ambelor acte de identitate valabile (beneficiar şi reprezentant), în original.
Pentru persoanele singure, nedeplasabile, va fi asigurat transportul la domiciliu, pe baza programării telefonice prealabile, la numărul 021.310.14.29.
Programările telefonice se vor înregistra de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, iar vineri între orele 8.00-14.00.
Transportul la domiciliu va fi anunțat telefonic cu cel puțin 24 ore înainte de livrarea produselor.

Ultima actualizare in 1 octombrie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web