DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ(21.10.2020)

Pentru o corectă informare a opiniei publice, ca urmare a articolului de presă apărut în portalul www.ziare.com, ora 17.07, „Cum se trag tunurile pe final de mandat într-o instituție pe cale să fie pierdută de PSD: „De când a câștigat USR-ul, este o mare panică”, fără a aștepta un drept la replică din partea conducerii Primăriei Sectorului 2 și a D.G.A.S.P.C. Sector 2  cu privire la situația măsurilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 a angajaților și beneficiarilor, implementate la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, vă comunicăm situația reală menită să clarifice opinia publică în ceea ce privește măsurile gestionate de instituție:

S-a comunicat operativ și permanent cu instituțiile statului privind măsurile luate conform prevederilor ordonanțelor militare, precum și a celor adoptate la nivel local sau central.

În cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 2 sunt angajate 1926 persoane cuprinzând funcții de execuție și conducere, precum și personal din cadrul serviciilor publice aflate în subordinea direcției (centre, creșe, adăposturi, locuințe protejate, unități rezidențiale de tip familial etc).

Angajările de la nivelul instituției au fost axate cu precădere către posturi auxiliare, respectiv îngrijitori, asistenți medicali, bucătari, muncitori calificați sau necalificați etc., pentru a deservi activitatea celor 17 apartamente sociale, a celor 6 centre de zi pentru copii, 4 centre rezidențiale pentru persoanele adulte.

D.G.A.S.P.C. sector 2 a luat măsuri concrete pentru protejarea beneficiarilor cât și a angajaților instituției încă de la primele cazuri de persoane infectate în comunitate, conform ordonanțelor militare emise la nivel național și a deciziilor luate la nivelul Primăriei sectorului 2:

Interzicerea accesului în centrele rezidențiale prin suspendarea activității pentru o perioadă limitată de timp, cu posibilitatea prelungirii suspendării;

Achiziționarea de echipamente de protecție în cantități suficiente pentru a deservi activitatea angajaților instituției (măști chirurgicale –  216.000 buc, termometre infraroșu – 50 de buc, botoși de unică folosință –  peste 20.000 de buc, combinezoane de protecție – peste 6300 de buc, mănuși de protecție, lămpi pentru dezinfecție cu radiații UV  – 20 buc etc);

Decalarea programului de lucru și adoptarea programului în sistem muncă la domiciliu;

Organizarea celor 4 puncte de registratură în sistem de rotație a personalului și preluarea documentelor cu precădere în regim electronic;

Gestionarea a 3 linii de telefonie permanente, respectiv 031-9798 – Telefonul Vârstnicului; 021-9852 – Telefonul Copilului; 021-9862 – Ambulanța Socială, pentru preluarea cazurilor de persoane infectate cu Covid19 sau a celor care necesitau consiliere;

Adoptarea unei proceduri privind asigurarea produselor și serviciilor de strictă necesitate pentru persoanele izolate la domiciliu, în contextul pandemiei de Covid-19;

Adoptarea la nivelul aparatului executiv D.G.A.S.P.C. Sector 2 a unui număr de 33 de dispoziții privind instituirea unor măsuri unitare în vederea combaterii coronavirusului și de prevenire a răspândirii acestuia.

Testarea bilunară împreună cu D.S.P.M.B. a personalului din centrele rezidențiale, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) emisă de către Institutul Național de Sănătate Publică România la data de 14.05.2020.

S-a inițiat la nivelul instituției evaluarea stării de sănătate în contextul pandemiei virusului COVID -19 a tuturor angajaților D.G.A.S.P.C. Sector 2. Testarea este  realizată imediat ce D.S.P.M.B. realizează ancheta epidemiologică, iar D.G.A.S.P.C. Sector 2 va implementează măsurile dispuse.

În perioada imediat următoare se vor reevalua toate procedurile operaționale și de sistem care reglementează activitatea și se va accentua profesionalizarea personalului și adoptarea unor măsuri de digitalizare a serviciilor și direcțiilor.

De la debutul pandemiei Covid19, la nivelul D.G.A.S.P.C. Sector 2 au fost realizate 6982 testări bilunare ale angajaților și beneficiarilor, pentru a izola cazurile încă de la debutul manifestărilor datorate virusului.

De asemenea, pentru a viabiliza resursele financiare ale bugetului local, D.G.A.S.P.C. Sector 2 prin Direcția Strategii, Programe și Managementul Calității a depus cu succes două proiecte cu finanțare europeană în valoare de 6.225.677,36 milioane lei, proiecte aprobate de Consiliul Local sectorul 2 prin Hotărârea nr. 251 și respectiv HCL nr. 267 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Sector 2 nr.251/27.08.2020 pentru aprobarea implementării proiectului cod SMIS 140059 – „Consolidarea capacității de gestiune a crizei sanitare COVID-19 pentru centrele sociale rezidențiale publice din Sectorul 2 pentru perioada februarie – iunie 2020” și a proiectului „Consolidarea capacității D.G.A.S.P.C. Sector 2 de gestiune a crizei sanitare COVID-19 pentru beneficiarii și angajații din centrele sociale rezidențiale pentru perioada iulie 2020 – aprilie 2021”, ambele finanțate prin programul POIM.

Aceste două proiecte asigură materiale și echipamente necesare (de exemplu: dezinfectanți grupuri sanitare, dezinfectanți pentru angajați, măști chirurgicale FFP2 (100.000 buc), măști 3 pliuri (250.000 buc) etc.) pentru întreaga infrastructură socială utilizată de către D.G.A.S.P.C. Sector 2 pentru toți beneficiarii de servicii sociale din sectorul 2.

În ceea ce privește contractele realizate la nivelul D.G.A.S.P.C. Sector 2, respingem cu fermitate toate insinuările unor relații privilegiate, neexitând niciun contract semnat de către directorul general cu firma menționată în ceea ce privește realizarea unui album fotografic finanțat la nivelul Primăriei Sectorului 3. Domnul Florin Ștefan Vasile a exercitat funcția de director general la D.G.A.S.P.C. Sector 3, nu în aparatul executiv al Primăriei Sectorului 3.

De asemenea, domnul Stan Sebastian nu deținea nicio funcție în cadrul direcției din Primăria Sectorului 3 care a încheiat contractul de realizare a unui album fotografic de către firma la care faceți referire. La o simplă căutare în sistemul SICAP se poate observa că operatorul economic a derulat contracte cu zeci de instituții de stat, orice asociere fiind voit tendențioasă, denigratoare și speculativă.

D.G.A.S.P.C. Sector 2 a derulat o activitate susținută în ceea ce privește asigurarea de materiale necesare protejării anticovid a angajaților instituției. Având în vederea că ați relatat tendențios și neadecvat activitatea direcției care operaționalizează procedurile de achiziții, vă informăm că persoana responsabilă, funcționar public, având funcția de Șef Serviciu Licitații, Achiziții Publice, numit temporar director executiv al Direcției Achiziții Publice, Licitații, Urmărire Contracte, a fost sancționat disciplinar de către Comisia de Disciplină având în vedere încălcarea unor atribuții din fișa postului prin aplicarea unei sancțiuni de 15% din salariu pe o perioadă de 3 luni de zile și mutarea temporară pe un post similar pregătirii profesionale.

Mai mult, acesta a tergiversat permanent derularea unor proceduri de achiziții absolut necesare în perioada de carantină din primăvara acestui an, a dat dovadă de incompetență în coordonarea activității direcței coordonate și a condus în mod defectuos managementul operațional și al resurselor umane din subordine.

Pentru o corectă informare a publicului, menționăm că în prezent se derulează activități extrem de importante la nivelul direcției, respectiv realizarea cartografierii grupurilor vulnerabile din sectorul 2, proiect inedit nerealizat vreodată la nivelul acestei instituții, reorganizarea tuturor serviciilor și centrelor din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 2 pe principii de eficiență având drept criteriu fundamental acordarea de servicii profesioniste cu costuri cât mai reduse, redimensionarea aparatului administrativ și adoptarea unor noi proceduri de sistem privind testarea tuturor funcționarilor publici în acord cu prevederile Codului Administrativ.

D.G.A.S.P.C. Sector 2 consideră injust articolul publicat de către redacția Ziare.com și apreciază că se impune un respect al comunicării reciproce pentru a evita procese juridice care nu vor face decât să creeze confuzie. Considerăm că datoria noastră este aceea de a informa corect publicul, nu eronat, despre toate proiectele care urmează să fie implementate la nivelul D.G.A.S.P.C. Sector 2 cât și al Primăriei Sectorului 2.

Ținând cont de cele transmise opiniei publice, apreciem că pe viitor acțiunea dumneavoastră de infomare trebuie să fie dublată de un efort minim pentru o documentare corectă, de a primi informațiile solicitate în scris, rezervându-ne dreptul de a vă acționa în judecată pentru părtinirea informațiilor și trunchierea adevărului cu privire la activitatea instituției pe care o coordonăm.

 

DIRECTOR GENERAL

FLORIN ȘTEFAN VASILE

 

Ultima actualizare in 21 octombrie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web