Educație și îngrijire pentru copiii locuitorii din sectorul 2.
Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a inaugurat joi, 21 Noiembrie 2019, două noi creşe din Sectorul 2, dar şi o extindere a Creşei “Teiul Doamnei”.
Creșa “Bambi” este situată în Cartierul Pantelimon, pe strada Soldat Gheorghe Răduță nr. 1, Sector 2, (în incinta Grădiniței nr.23), iar Creşa “Tom Degeţel” este situată în Cartierul Colentina, pe strada Plumbuita nr.5, Sector 2, București, ( în incinta Grădiniței nr.137), având fiecare o capacitate de 30 de locuri.
“Acest proiect este unul de suflet și țin foarte mult ca el să aibă o finalitate clară. Mă refer la cel puțin dublarea numărului de locuri în creșele din sectorul 2. Investim în infrastructura necesară și vreau ca părinții să știe că au în sectorul 2 o administrație care ține cont de nevoile familiilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor defavorizate. Toate creșele din sectorul 2 au ca sistem de predare modelul danez, care s-a dovedit unul de succes și care pune accent pe dezvoltarea abilităților copilului încă de la vârstă fragedă.”, a declarat primarul sectorului 2, domnul Mugur Mihai Toader
Ambele creşe sunt poziţionate în zone ale Sectorului 2 care resimțeau puternic nevoia înființării unui astfel de serviciu de educație timpurie
Spațiile destinate creșelor au fost reabilitate, amenajate și dotate corespunzător procesului de îngrijire și educație conform particularităților de vârstă ale copiilor ce beneficiază de serviciile de educație și îngrijire.
Creșa „Teiul Doamnei” are o capacitate de 85 de locuri şi este situată în Cartierul Tei, pe strada Teiul Doamnei nr.99, Sectorul 2
Creșa oferă servici de supraveghere, îngrijire și educație timpurie și dispune de 4 module ce cuprind fiecare câte o sală de educație si terapie ludică și un spațiu destinat odihnei, dotate la cele mai noi standarde în domeniu. Creșa dispune de grup alimentar propriu unde se prepară zilnic hrana copiilor pe baza unui meniu aprobat de medicul nutriționist. Activitățile în aer liber se vor desfășura în cadrul unui loc de joacă și în Parcul Tei situat în apropierea creșei.
Creșele dispun de personal de specialitate printre care și un psiholog care are rolul de a sprijini educatoarele în procesul de educație timpurie.
În subordinea D.G.A.S.P.C Sector 2 funcționează trei creșe: Creșa Sinaia cu sediul în Aleea Sinaia nr.4, cu o capacitate de 80 locuri și Creșa Ciobănașului cu sediul în Str. Ciobănașului nr.23 cu o capacitate de 175 locuri.
În anul 2017 pe fondul cererii crescute de servicii de îngrijire timpurie s-a deschis o noua locație în str.Teiul Doamnei nr.99, cu o capacitate de 45 locuri, care a funcționat la o capacitate de 40 de locuri.
Primăria Sectorului 2 a realizat investiții pentru suplimentarea locurilor la această creșă cu încă 45 de locuri.
De asemenea, în cursul anului 2020, D.G.A.S.P.C Sector 2 va continua demersurile pentru deschiderea a 3 noi creșe, cu un număr total de 140 de locuri situate în str. Reînvierii nr.41 Sector 2, cu o capacitate de 30 de locuri, Str. Oituz nr.9, Sector 2 cu o capacitate de 30 de locuri și str. Caroteni nr.21-23 Sector 2, o capacitate de 80 de locuri menite să răspundă nevoilor de educație, îngrijire și supraveghere a copiilor de vârstă antepreșcolară din Sectorul 2.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web