La centrele de zi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 pregătirile pentru începerea noului an şcolar sunt în toi.

40 de copii de la Centrul de zi „Pinocchio” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Sector 2 au primit, ieri, 03.09.2019, ghiozdane şi rechizite noi. Darurile primite au sporit entuziasmul celor mici care abia aşteaptă deschiderea noului an şcolar şi reîntâlnirea cu colegii şi profesorii. Cu ocazia evenimentului prilejuit de oferirea ghiozdanelor şi rechizitelor noi, micuţii au pregătit pentru oaspeţi un frumos program artistic cu muzică şi dans.
„Educaţia este cel mai frumos dar pe care îl poate primi un copil. Educaţia copiilor şi a tinerilor este o misiune delicată, pe care trebuie să o tratăm cu maximă responsabilitate şi la care trebuie să participe cu eforturi susţinute, în parteneriat, familia, şcoala şi societatea. În Sectorul 2 facem toate eforturile pentru a îndeplini această misiune cu succes”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, prezent la eveniment.
Activităţile desfăşurate în cadrul Centrului de Zi „Pinocchio” vizează acordarea unui sprijin activ părinţilor şi copiilor în dificultate. Copiii primesc, zilnic, două mese şi două gustări, sprijin în efectuarea temelor şcolare şi participă la programe recreative, de socializare şi culturale în vederea prevenirii marginalizării și excluderii sociale.
În cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 funcţionează, în prezent, 8 centre de zi. Acestea oferă servicii sociale destinate prevenirii separării copilului de familie şi prevenirii abandonului şcolar şi acordă asistenţă, pe timpul zilei, copiilor din familiile cu dificultăţi socio-economice şi psihosociale din Sector 2.
Pentru copiii incluşi în centrele şi programele din cadrul DGASPC Sector 2 fiecare început de an şcolar reprezintă o provocare, dar şi şansa de a primi sprijinul comunităţii pentru a clădi împreună un viitor mai bun.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web