Informații privind decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul de către persoanele cu dizabilități
Informații privind decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul de către persoanele cu dizabilități.
📌În conformitate cu noile modificări legislative în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, începând cu data de 01.01.2021, persoanele cu handicap grav sau accentuat pot opta, la cerere, pentru acordarea gratuității la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, însoțitorului.
📌Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor de pe raza administrativ-teritorială a sectorului 2, D.G.A.S.P.C. Sector 2 aduce la cunoștința acestora următoarele :
• Decontarea acestei facilități se face în limita a 1.500 lei/an, pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei/an, în cazul persoanelor cu handicap accentuat.
• Persoanele îndreptățite pot depune la registratura din șos. Pantelimon nr. 301, în termen de 60 de zile de la data efectuării călătoriei, următoarele documente :
 o cerere tip de decont
 fotocopia documentului de identitate
 fotocopia certificatului de încadrare în grad de handicap
 bonurile fiscale doveditoare
📌Menționăm că numărul de călătorii pentru care se decontează carburant în cursul unui an nu poate depăși numărul de călătorii pentru transportul interurban prevăzut în lege, respectiv 24 călătorii pentru persoana cu handicap grav și 12 călătorii pentru persoana cu handicap accentuat.
📌Totodată, subliniem faptul că, în cazul în care persoana cu dizabilități optează pentru decontarea carburantului, nu mai este îndreptățită să solicite și biletele pentru transportul interurban.
📌Datele de contact sunt următoarele:
Direcția Asistență Socială
Serviciul Asistență Socială Persoane cu Dizabilități
E-mail: ajutoare.speciale@social2.ro;
Tel. 031/405.89.98; 0729941376;
Tel: 0770799709.
Adresă: Șos. Pantelimon nr. 301, sector 2.

Ultima actualizare in 30 decembrie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web