„Joc și joacă în lumea cărților”, program educațional prilejuit de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret

Copiii din sistemul de protecție al D.G.A.S.P.C. Sector 2 au descoperit prin programul „Joc și joacă în lumea cărților” magia poveștilor care au fermecat copilăria fiecărei generații. Scene din „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” sau „Crăiasa zăpezilor” au animat activitățile practice de desen și decupaj făcute de cei mici.
“Un copil care citește va fi un adult care gândește” – a fost mesajul care i-a însoțit în timpul paradei personajelor din poveștile lui Andersen. Din anul 1967, pe 2 aprilie, ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, se serbează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret, cu scopul de a stimula dorinţa de lectură, mai ales a celor mai mici cititori.
Astăzi, în toată lumea, sunt organizate lecturi publice, ca omagiu adus scriitorului danez, care a încântat generații de copii cu povești și basme.
Foto – „Centrul de zi pentru copii Sf. Maria”.

Ultima actualizare in 2 aprilie 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web