Lecție despre bullying și cyberbullying pentru copiii din cadrul DGASPC Sector 2

Lecție despre bullying și cyberbullying pentru copiii din cadrul DGASPC Sector 2

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Siguranța Școlară și Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut, astăzi, la Clubul Seniorilor, o nouă sesiune de informare pentru copiii de la DGASPC Sector 2. Tema întâlnirii a fost prevenirea bullying-ului și cyberbullying-ului, două fenomene periculoase care tind să ia amploare în rândul copiilor și tinerilor, cu consecințe nefaste asupra dezvoltării emoționale ulterioare a victimelor.
Copiii de la Serviciul de Asistență Maternală, CPPCVTFU „Gavroche”, Serviciul Alternative de Tip Rezidențial și Centrul de Primire în Regim de Urgență „Cireșarii” au fost informați despre ce înseamnă bullying și cyberbullying, care sunt consecințele acestor fenomene și cum pot fi prevenite situațiile de acest gen. Copiii au fost sfătuiți ce pot face în situația în care asistă la cazuri de bullying și cum trebuie să procedeze în situația în care ajung victime ale acestui fenomen. Totodată, polițiștii le-au explicat copiilor prezenți la întâlnire care sunt consecințele legale ale faptelor de bullying și cyberbullying, pedepsite prin lege. Informațiile le-au fost transmise copiilor și prin intermediul unor materiale video tematice atractive și utile.
Activitățile de prevenire și combatere a fenomenelor de trafic, exploatare, delincvență juvenilă vor continua până la data de 31.08.2021, cu participarea Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Brigada Rutieră, Serviciul Poliției Canine, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog – prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

 

 

 

Ultima actualizare in 26 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web