Lecție despre prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor

Lecție despre prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 în parteneriat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Siguranță Școlară desfășoară, în perioada 23.08.2021 – 31.08.2021, o serie de activități de informare și consiliere a beneficiarilor de servicii sociale și de protecție a copilului. Clubului Seniorilor din Parcul Plumbuita a găzduit, astăzi, prima activitate care a avut ca temă prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Comisar – șef Dana Gavril și inspector Livia Matache de la Serviciul Siguranța Școlară din cadrul DGPMB le-au prezentat copiilor materiale video tematice realizate de ofițeri din cadrul Serviciului Siguranța Școlară. Temele abordate au vizat drepturile și îndatoririle copiilor, consecințele discriminării, respectul față de propria persoană și față de cei din jur, vârsta începerii răspunderii penale. Au participat la acțiunea organizată de DGASPC Sector 2 și DGPMB, în două sesiuni, 50 de copii de la Centrul de zi „Pinocchio”, Serviciul de Asistență Maternală și Centrul de Servicii de Asistență și Sprijin pentru Prevenirea Situațiilor Ce Pun În Pericol Securitatea și Dezvoltarea Copilului „ Casa din Tei”.

Activitățile de prevenire și combatere a fenomenelor de trafic, exploatare, delincvență juvenilă vor continua până la data de 31.08.2021, cu participarea Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Brigada Rutieră, Serviciul Poliției Canine, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog – prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

 

Ultima actualizare in 23 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web