Ca semn de prețuire la împlinirea vârstei de 100 de ani, Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, aniversează astăzi 01.10.2019 un număr de cinci persoane domiciliate în Sectorul 2 cu venerabila vârstă centenară.
Se spune în popor, că un neam care nu ştie să-şi preţuiască înaintaşii va dispare cu timpul în negura vremii.
Centenarii români, care sunt în viaţă, au străbătut de la un capăt la altul cel mai zbuciumat veac al României. Au trecut prin două Războaie Mondiale, trei dictaturi, trei orânduiri sociale. La toate acestea se adaugă fapte din viaţa de toate zilele, suferinţe umane greu de evitat, căderi, speranţe și victorii. Viaţa fiecăruia dintre ei este un roman.
Astfel, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani, în data de 01.10.2019, un număr de cinci persoane care au atins centenarul au fost felicitate personal de către domnul Mugur Mihai Toader, Primarul Sectorului 2, care le-a oferit o diplomă de excelenţă, un tort și un buchet de flori.
”Dumnealor sunt românii simbol ai acestui sector, iar eu mă simt deosebit de onorat să îi pot felicita personal pentru împlinirea acestei frumoase vârste și mă înclin cu respect în fața acestora pentru tot ceea ce au realizat și au trăit în acești extraordinari 100 de ani. ”, a declarat Mugur Mihai Toader, edilul Sectorului 2.
Primarul Mugur Mihai Toader a ținut în mod special să fie alături de domnul general-locotenent Ion Dobran, remarcat prin fapte de vitejie în cel de-al doilea Război Mondial cu 10 victorii aeriene, 74 de lupte aeriene, 11 avioane doborâte și 340 de misiuni de luptă. Domnul general – locotenent Ion Dobran, decorat cu ordinul „Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler” a rememorat câteva momente importante din lunga sa carieră militară, povestind și arântând, prin fotografiile deținute, luptele la care a participat pentru apărarea țării în momentele sale critice.
Cu o apreciere deosebită față de contribuția la apărarea țării sau față de comunitatea în care trăiesc, au mai fost sărbătoriți și domnii Negrea Dumitru, Gavrilescu Meltiade (veteran de război și decorat pentru acte de eroism și vitejie), domnul Iordache Dumitru și domnul Barbu Marin.
Primăria Sectorului 2, prin DGASPC sector 2, va marca de fiecare dată astfel de momente importante pentru oamenii din comunitatea locală, căutând să valorizeze faptele, memoria și contribuția la binele Sectorului 2.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web