Dragonul Roșu lansează campania umanitară “Ghiozdanul cu vise” prin intermediul căreia peste 700 de copii vor primi ghiozdane și rechizite școlare pentru noul an școlar. Lansată în parteneriat cu Fundația Alinare și implementată cu sprijinul Primăriei sector 2 și al Primăriei Dobroești, campania beneficiază de susținerea unor îndrăgite vedete. Astfel, Smiley și Andra Gogan vor susține un eveniment la finalul campaniei în cadrul Complexului Comercial Dragonul Roșu, unde 200 de copii de la centrele de zi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 vor primi ghiozdane echipate cu rechizite şcolare.

Începutul anului școlar înseamnă multă bucurie, emoții dar și un efort financiar substanțial din partea familiilor care trebuie să aloce un buget mare pentru rechizite, uniformă și echipament sportiv.
“Ghiozanul cu Vise” înseamnă în primul rând speranță și investiție în educație și în generațiile viitoare. Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniță sau la școală, dar nu pot din cauza faptului că nu își permit achiziționarea unui ghiozdan, nu au rechizite sau haine și încălțăminte potrivite. Pentru că suntem convinși că educația este aspectul cel mai important al unei societăți, am lansat campania „Ghizdanul cu Vise”. Orice copil ar trebui să aibă posibilitatea să viseze dar și să își vadă visele îndeplinite” a declarat Nicolae Dumitru, președinte Niro Investment Group.
În cadrul campaniei umanitare „Ghiozdanul cu vise”, organizată în luna septembrie, familiile cu posibilităţi financiare reduse primesc ajutor sub forma unor donații de ghiozdane și rechizite scolare. Aproximativ 700 ghiozdane sunt împărțite în această perioadă celor nevoiași. Scopul inițiativei este de a oferi ajutor celor aflați în dificultate, identificarea beneficiarilor fiind făcută de către Fundația Alinare cu sprijinul serviciilor de asistență socială din județ dar și cu susținerea Primăriei sectorului 2 și a Primăriei Dobroești.
„Campania iniţiată de Dragonul Roşu în parteneriat cu Fundaţia Alinare dovedeşte încă o dată că, în Sectorul 2, avem parteneri economici de încredere şi ONG-uri care ne sprijină în proiectele sociale derulate de Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Nu este prima acțiune în care aceşti parteneri ne sunt alături pentru a întinde o mână de ajutor şi a aduce o bucurie copiilor din sistemul de protecţie şi avem toată deschiderea spre proiecte şi campanii viitoare”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.
„Un ghiozdan, un penar cu instrumente de scris, câteva caiete, acuarele, creioane colorate şi un echipament pentru ora de sport sunt cumpărături minime pentru un copil de clasă primară. Astfel un pachet care include obiecte accesibile, poate avea un cost între 250 lei – 400 lei, aproximativ un sfert dintr-un salariu minim pe economie. Aşadar, pentru o familie care nu are venituri mari, începutul anului şcolar este o povară. Avem o listă lungă cu cereri de la copii, care vor să meargă la școală, dar nu au cu ce. O parte dintre aceștia sunt copii singuri, nu au nicio vină că părinții i-au abandonat într-un centru de plasament, sau că folosesc banii pentru a cumpăra orice altceva, mai puțin lucruri pentru copii. Alături de parteneri intituționali și companii private, încercăm să salvăm prin educație cât mai mulți copii,” a declarat Valerica Mârzac, Director executiv Fundația Alinare.

Campania se va încheia cu un concert extraordinat susținut de către artiștii Smiley și Andra Gogan la Dragonul Roșu (Promenada MegaShop) în data de 21 septembrie, începând cu orele 11.00. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de facebook a Dragonului Roșu.
Niro Investment Group sprijină în mod constant acțiuni umanitare care ajută la dezvoltarea comunității și la ușurarea suferinței pricinuite de sărăcie. De 25 de ani, compania derulează proiecte pe termen lung: susținerea campaniilor educaționale prin care sunt ajutați copii talentați dar lipsiţi de resurse materiale (Casa de cultură a studenților din București, Centrul Naţional de Cultură a Romilor, Parohia Voluntari); susținerea unor fundații și asociații neguvernamentale (Fundația Alinare, Ovidiu Rom, Bright Light), sponsorizarea activităților Direcţiilor de Protecţie Socială din Bucureşti şi judeţul Ilfov, construirea şi acordarea de sprijin pentru restaurarea unor biserici și lăcașuri de cult dar și acțiuni de combatere a daunelor provocate de inundații, furtuni sau incendii.
***
Despre Fundația Alinare
Înființată în anul 2000, Fundația Alinare este un ONG al cărui profil de activitate vizează trei domenii vaste: asistență socială – prin serviciile gratuite de îndrumare către asistența socială publică; asistență financiară – prin serviciile gratuite de îndrumare în gestionarea resurselor financiare, încurajarea găsirii unui loc de muncă și sprijinirea ocazională materială a familiei în dificultate; asistență în educație – prin serviciile gratuite de workshop-uri pentru școlari sau pentru adulți, activități formale sau non-formale, activități de recreere pentru copii.
Mai multe informații: http://alinare.ro/category/news/
Despre Dragonul Roșu
Deţinut de Niro Investment Group, complexul comercial Dragonul Roșu a fost deschis în 2002 și a evoluat de la un simplu spațiu destinat micilor comercianți de retail la un hub comercial care deservește regiunea Europei Centrale și de Est, găzduind peste 5000 de comercianți din România, China, Turcia și Orientul Mijlociu. În prezent, în cadrul Zonei Comerciale Dragonul Roşu îşi desfăşoară activitatea peste 15.000 de persoane, salariaţi ai firmelor din grupul de firme Niro şi ai clienţilor acestuia, iar media zilnică de vizitatori este de peste 25.000. Firmele care activează în cadrul zonei comerciale Dragonul Roşu îşi vând produsele nu numai pe piaţa românească, ci şi pe pieţele ţărilor învecinate: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, ţările din fosta Iugoslavie şi, mai recent, în Grecia, Austria şi Cehia.
Pentru mai multe detalii : http://www.dragonulrosu.ro

Despre Niro Investment Group
Niro Investment Group are o experienţă extinsă ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general şi manager de active. Printre proiectele dezvoltate şi gestionate de NIRO Investment Group, cu o suprafață construită de peste 500.000 mp, se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est – Dragonul Roşu, clădiri de birouri, proiecte rezidențiale, restaurante şi hoteluri celebre, aşa cum este clădirea istorică Grand Hotel du Boulevard. În 2018, compania și-a consolidat investițiile în industria ospitalității anunțând două proiecte de anvergură: redeschiderea în anul 2020 a Grand Hotel du Boulevard, clădire simbol a Bucureștiului, sub marca internațională de lux Corinthia și construcţia unui nou hotel premium în București, situat pe bulevardul Expoziției, care va fi deschis în anul 2021.
Pentru mai multe informații despre companie, vizitați http://nirogroup.ro/

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web