Printre semne de circulație și informații privind siguranța rutieră, Jack și Abel – două „patrupede justițiare” i-au fascinat, astăzi, într-o demonstrație de curaj și forță, pe copiii din DGASPC Sector 2

Polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară,  a Brigăzii Rutiere și din Serviciul Poliției Canine, însoțiți de superbele patrupede Jack și Abel, i-au învățat astăzi, pe copiii din structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 cum să se ferească de hoți, cum să reacționeze atunci când sunt martorii unor fărădelegi, care sunt semnele de circulație, dar și cum să se asigure când traversează sau ce rol important are numărul de urgență 112 în salvarea vieților semenilor noștri. Activitățile desfășurate în baza Planului de acțiune în sistem integrat privind organizarea unor programe pe timpul vacanței de vară pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție a copilului, “Vacanța în siguranță”, inițiat de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin Serviciul Siguranță Școlară, au fost însoțite de demonstrații ale câinilor polițiști, dar și de prezentarea unor exerciții esențiale de educație rutieră necesare formării și dezvoltării de atitudini comportamentale preventive.

Copiii au ascultat cu atenție îndrumările agenților de poliție, au pus întrebări și s-au bucurat de momentele oferite de cei doi câini de intervenție, Jack și Abel, dresați să prindă infractori, să depisteze droguri, tutun sau să disperseze grupuri de persoane violente.

La curiozitățile copiilor au răspuns, astăzi, cu multă răbdare și pricepere: comisar-șef Dana Gavril, inspector Loredana Cîrcu, inspector Livia Matache – Serviciul Siguranța Școlară, agent Alexandra Neacșu, agent Anamaria Ionescu – Serviciul Poliția Canină, respectiv agent -șef Cristian Gabor și agent Ileana Mușuroi de la Brigada Rutieră- Biroul Educație Rutieră.

În instantaneele foto de la locul demonstrației, puteți să-i admirați pe copiii noștri din Centrul de zi “Pinocchio”, Centrul de zi „Sf. Pantelimon”, Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria”, CSASPSPSDC „Casa din Tei” și Serviciul Asistență Maternală.

Ultima actualizare in 25 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web