Recuperare prin kinetoterapie și fizioterapie pentru locuitorii sectorului 2.
Persoanele adulte cu dizabilități pot beneficia de recuperare la Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie De Tip Ambulatoriu (C.S.R.N.T.A.)
Mișcarea înseamnă viață, kinetoterapia înseamnă libertate de mișcare ! Comunicat de presă (08 noiembrie 2019)

Recuperarea medicală este deosebit de importantă pentru a avea o mobilitate bună, mai ales pentru persoanele afectate de diverse afecțiuni neuromotorii. Direcția Generală de Asistență Soscială și Protecția Copilului s-a preocupat pentru diversificare servicilor sociale, adecvate nevoile cetățenilor din sectorul 2. Astfel, D.G.A.S.P.C. Sector 2 a pus în funcțiune un centru dedicat recuperării medicale.
Este vorba despre Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu. Sunt furnizate servicii sociale specializate, axate pe recuperarea neuromotorie pentru a răspunde nevoilor individuale, identificate prin evaluare, ale persoanelor adulte cu dizabilități domiciliate pe raza sectorului 2, în vederea menținerii/ dezvoltării potențialului personal și prevenirii instituționalizării.
Centrul oferă persoanelor interesate servicii de recuperare medicală precum: kinetoterapie, fizioterapie și masaj. Beneficiarii serviciilor sociale acordate de „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu ” sunt persoane adulte încadrate în grad de handicap, domiciliate pe raza sectorului 2. Actele necesare pentru persoanele interesate sunt:
• copie act de identitate;
• copie certificate de încadrare în grad de handicap;
• copie alte acte medicale (tomografii, radiografii, bilet de ieșire din spital, examene de specialitate: reumatologie, neurologie, ortopedie, cardiologie, diabet….etc ).
Capacitatea centrului este de 40-50 beneficiari / lună în serii a câte 10 ședinte (zile) de tratament (masaj, fizioterapie și kinetoterapie) 1 dată la 6 luni (în funcție de valabilitatea certificatului de handicap) sau la indicațiile medicului specialist de recuperare pot repeta programul kinetic lunar, în funcție de gradul de ocupare al sălii de kinetoterapie.
Centrul dispune de 2 săli de recuperare dotate cu aparatură medicală modernă:
1. sală de kinetoterapie: bicicletă medicinală, bandă de mers, roată de umăr, cuscă Rocher, bare paralele, aparat de reeducare neuromotorie, placă canadiană, placă de echilibru;
• sală de fizioterapie dotată cu: aparatură de electroterapie de medie, joasă și înaltă frecvență; aparat de terapie cu câmpuri magnetice de joasă frecvență; laser; drenaj limfatic.

În cadrul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu se acordă tratamente precum:
1. kinetoterapie (gimnastică medicală);
2. fizioterapie (electroterapie) – metoda terapeutică ce folosește curentul electric sub diferite forme:
– electrostimulare, ultra sunet, unde scurte, TENS, curenți interferențiali, curenți diadinamici
3. laserterapie; magnetodiaflux; masaj: decontracturant, tonifiant, miorelaxant etc
4. presoterapie – cu ajutorul aparatului de drenaj limfatic; termoterapie (aplicații cu parafină.

Serviciul social „Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu” funcţionează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale reglementat de Legea nr. 292/2011, cu modificările ulterioare, de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a altor acte normative secundare aplicabile domeniului.
Persoanele interesate pot suna la numărul de telefon : 0770.800.197 sau pot veni personal la adresa din Șos. Pantelimon, nr.301, corp. C, intrarea numărul 4. Alte informații utile: adresă e-mail: csrnta@social2.ro, program de lucru – luni-vineri 08.00 – 16.00.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web