Sesiune de informare privind traficul de persoane, cu scopul de a diminua riscurile la care sunt supuși tinerii

Sesiune de informare privind traficul de persoane, cu scopul de a diminua riscurile la care sunt supuși tinerii

Activitățile desfășurate conform Planului de acțiune în sistem integrat privind organizarea unor programe pe timpul vacanței de vară pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție a copilului, “Vacanța în siguranță”, au continuat și în cursul zilei de astăzi, 25.08.2021, cu o nouă sesiune de informare privind prevenirea traficului de persoane, cu sprijinul Serviciului Siguranță Școlară și a ofițerilor din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Copiilor și tinerilor din sistemul de protecție al DGASPC Sector 2 li s-au oferit îndrumări privind metodele de identificare a situațiilor de risc și li s-au explicat modalitățile de reacție pentru a putea evita situațiile în care se pot transforma în victime.
Întâlnirea interactivă a fost animată de filmulețe video elocvente prin prezentarea vulnerabilităților specifice vârstei participanților, dar și importanța comunicării și colaborării în timp real între actorii implicați pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen, care continuă să facă victime în rândul lor.
Auditoriul format și, azi, din copiii de la Centrul de zi „Pinocchio”, Centrul de zi „Sf. Pantelimon”, CSASPSPSDC „Casa din Tei”, Serviciul Asistență Maternală și Serviciul Alternative de Tip Rezidențial a dat dovadă de receptivitate și implicare.

 

Ultima actualizare in 25 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web