19 copii de la Centrele de zi „Sfânta Maria” şi „Sfântul Pantelimon” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 au participat, în perioada 2-8 septembrie 2019, la Tabăra de creaţie şi tradiţie românească, organizată de Protoieria Sectorului II Capitală în localitatea Apostolache, judeţul Prahova.

Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a încheiat o convenţie de colaborare cu Protoieria Sector II Capitală în vederea derulării unor proiecte comune care să vină în sprijinul persoanelor defavorizate din comunitate . ”Tabăra de creaţie şi tradiţie românească din comuna Apostolache este un rezultat al acestei colaborări care va continua, cu siguranţă, în viitor. Pentru copiii participanţi, tabăra a fost o bună ocazie de a descoperi tradiţiile populare într-un sat autentic şi de a petrece o săptămână de vacanţă într-un loc încărcat de spiritualitate”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.
Primăria Sectorului 2, prin DGASPC Sector 2 a asigurat pentru toţi cei 19 copii ghiozdane echipate cu rechizite-plastelină, creioane colorate, acuarele- pe care cei mici le-au folosit în cadrul activităţilor creative desfăşurate în tabăra din comuna Apostolache. Totodată, copiii au primit din partea DGASPC Sector 2 tricouri şi şepci inscripţionate cu însemnele taberei, pacheţele pentru drum şi câte o carte pentru lectură.
Pe parcursul celor 7 zile de tabără, cei 19 copii au avut parte de un program care a combinat jocul, distracţia si creativitatea specifice vârstei, cu tradiţiile populare româneşti. Copiii au avut ocazia să descopere satul românesc în comuna Apostolache, o comună care încă păstrează autenticitatea satului românesc de odinioară.
Programul taberei a inclus activităţi sportive şi recreative, jocuri interactive, ateliere de creaţie, vizite în împrejurimi, dezbateri. Copiii au descoperit şi folclorul românesc din zonă, fiind invitaţi să participe la recitalul grupului folcloric local „Bujorel de Prahova”. Pentru că tabăra a avut o latură spirituală, copiii au avut ocazia în cele 7 zile petrecute în comuna Apostolache să înveţe din sfaturile preoţilor de la Biserica Apostolache, să spună rugăciuni şi să participe la slujba de Sfânta Liturghie.
”Colaborarea dintre DGASPC Sector 2 şi Protoieria Sector II va continua şi avem în vedere, în continuare, dezvoltarea unor noi proiecte care să vină în ajutorul grupurilor vulnerabile aflate în evidenţele DGASPC Sector 2, persoane cu dizabilităţi sau persoane vârstnice care merită toată atenţia şi sprijinul nostru”, a mai declarat Mugur Mihai Toader, edilul Sectorului 2.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web