Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, a organizat în lunile iulie şi august, tabere la munte şi la mare pentru copiii din cadrul centrelor de zi şi cei care beneficiază de măsură de protecţie specială în sistem rezidenţial şi familial.

Vacanţa de vară a însemnat pentru copiii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 mai multe tabere la munte şi la mare, prilej cu care cei mici au profitat de frumuseţea naturii, aerul curat de munte sau briza mării, s-au relaxat şi au petrecut clipe frumoase alături de prieteni.
„Organizarea de tabere pentru copiii din sistemul de protecţie, pe perioada vacanţei de vară, reprezintă o prioritate pentru noi, în calitate de autorităţi locale. Copiii merită o vacanţă frumoasă în fiecare an. Anul acesta, ei au avut ocazia să se bucure şi de mare, şi de munte, cu prilejul taberelor organizate de Primăria Sectorului 2, prin DGASPC. Copiii din sistemul de protecţie rămân în continuare în centrul preocupărilor noastre pentru că merită toată atenţia şi grija noastră”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.
În perioada vacanţei de vară 2019, 236 de copii din grija DGASPC Sector 2 au mers în tabere la munte şi la mare. 100 de copii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 care beneficiază de măsură de protecţie specială în sistemul rezidential au petrecut o săptămâna din vacanţa de vară pe litoralul românesc. Tabăra organizată DGASPC Sector 2 s-a desfăşurat, în perioada 02-07.07.2019, la Costineşti. Cei 100 de copii care s-au bucurat din plin de frumuseţea litoralului românesc provin de la Centrul de Servicii pentru Copilul cu Handicap, Serviciul Alternative de Tip Rezidenţial şi Centrul Pilot de Protecţie al Copilului Victimă a Traficului de Fiinţe Umane „Gavroche” şi au vârste cuprinse între 8 şi 21 de ani.
Tabăra de la Costineşti le-a oferit celor 100 de copii din sistemul de protecţie al DGASPC Sector 2 nu doar posibilitatea de a-şi petrece o parte din vacanţa de vară într-un mediu relaxant, la malul mării, ci şi oportunitatea de a-şi explora independenţa şi de a lega prietenii noi. Copiii au participat la o serie de programe recreative, menite să le dezvolte abilitaţile sociale, abilităţile de comunicare şi să le crească încrederea în forţele proprii.
DGASPC Sector 2 a organizat şi două tabere la munte. Prima tabără, la care au participat 68 de copii cu vârste cuprinse între 3-17 ani, a fost organizată în perioada 20-27 iulie în frumoasa staţiune Sinaia. Alţi 68 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 5-20 de ani, au participat la cea de-a doua tabără organizată în perioada 27 iulie-3 august, tot la Sinaia.
Programul taberelor la munte a inclus drumeţii , activităţi de socializare, excursii tematice în împrejurimile staţiunii Sinaia şi jocuri interactive. Copiii s-au bucurat, de asemenea, de o serie de programe recreative.
Alţi 19 copii înscrişi în programul de prevenire a abandonului şcolar din cadrul DGASPC Sector 2 vor merge, în perioada 2-8 septembrie, într-o tabără în judeţul Prahova, în localitatea Apostolache. Tabăra este organizată cu sprijinul Protoieriei Sectorului 2.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web