DGASPC Sector 2 recrutează personal în vederea evaluării şi recrutării ca Asistent Maternal Profesionist în cadrul  Proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – ID 127169

DGASPC Sector 2 recrutează personal în vederea evaluării şi recrutării ca Asistent Maternal Profesionist în cadrul Proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – ID 127169

DGASPC Sector 2 are ca obiectiv major dezvoltarea unei rețele vaste de asistenți maternali profesioniști, care să răspundă unei nevoi importante – copiii care intră în sistemul de protecție instituționalizată să fie, în principal, direcționați spre asistenți maternali. Prezența unei figuri maternale securizează afectiv copii. Mediul familial joacă un rol crucial în primele stadii de dezvoltare, căci copiii își creează atașamente și modele parentale. Munca asistenților maternali profesioniști este o muncă vocațională, făcută cu multă grijă, cu un impact major asupra creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi au în plasament.

DGASPC Sector 2 formează, evaluează și atestă asistenți maternali profesioniști prin programul „TEAM-UP Progres în Calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – program derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție; proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Participarea la un curs gratuit organizat de DGASPC și absolvirea acestuia se finalizează cu obținerea atestatului de asistent maternal profesionist. Încă de la demararea proiectului, 25 de persoane au participat la un astfel de curs – dintre care 24 au deja contract de muncă cu DGASPC Sector 2.

Condițiile de angajare pentru cei interesați să îmbrățișeze această meserie:

  • Trebuie să aibă atestat de asistent maternal profesionist – pe care îl obțin participând și absolvind cursul gratuit organizat de către DGASPC.
  • Studii – minim învățământ general obligatoriu.
  • Domiciliu stabil în Sectorul 2.
  • Solicitanții trebuie să aibă o locuință care să răspundă atât nevoilor familiale, cât și a copilului/copiilor luați în plasament.
  • Să dețină aptitudinile necesare unei bune creșteri și îngrijiri a copilului.
  • Să existe sprijin din partea familiei pentru a deveni asistent maternal profesionist.
Pentru mai multe informații, puteți contacta Serviciul Asistență Maternală:

0786. 273.121.
asistenta.maternala@social2.ro
Strada Olari nr. 15, sector 2

Ultima actualizare in 3 ianuarie 2022

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web