Telefonul vârstnicului 031 – 9798

Telefonul vârstnicului 031 – 9798
Linie telefonică dedicată vârstnicilor singuri de peste 65 de ani din sectorul 2, luni – vineri, orele 8.00 – 20.00.
Primăria sectorului 2, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a organizat un centru de preluare a apelurilor persoanelor fără susținători legal cu vârstă peste 65 de ani, punând la dispoziția celor în cauză linia telefonică specială cu numărul 031 – 9798, în intervalul orar 8.00- 20.00 de luni până vineri.
Centrul de preluare a sesizărilor persoanelor vârstnice este situat în Bdul Basarabia nr. 97, sectorul 2.

“Acțiunea se va derula pe tot parcursul stării de urgență impuse de MAI și va fi sprijinită pe cât posibil de agenții economici de pe raza sectorului 2 și mediul neguvernamental prin voluntari pentru a duce la bun final aceasta perioadă dificilă pentru persoanele vulnerabile de pe raza sectorului 2”, a afirmat edilul sectorului 2, domnul Mugur Mihai Toader.

Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va ține o evidență a persoanelor vârstnice de peste 65 de ani fără susținători legali sau altă formă de ajutor, pe care o va comunica Comitetului Local pentru Situații de Urgență al administrației locale sector 2.
Conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 2/21.03.2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 232/21.03.2020, prin care s-au stabilit noi măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului, prin care s-au stabilit responsabilități în sarcina autorităților locale în ceea ce privește identificarea, organizarea evidențelor persoanelor în vârstă de 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, DGASPC sector 2 va prelua cazurile de pe raza sectorului 2 prin intermediul serviciilor de specialitate și va acorda în regim de urgență alimente, medicamente și produse de igienă.
Centralizarea sesizărilor se va face conform împărţirii pe străzile arondate celor 4 servicii de asistenţă socială gestionate de DGASPC sector 2:
 Serviciul Asistenţă Socială Silvestru – sediu Calea Moşilor nr. 132;
 Serviciul Asistenţă Socială Maşina de Pâine – sediu str. Glinka nr. 7;
 Serviciul Asistenţă Socială Pantelimon – sediu Bd. Basarabia nr. 90;
 Serviciul Asistenţă Socială Baicului – sediu str. Heliade între Vii nr. 36 (în incinta şcolii nr. 145).
Cazurile preluate de cele 4 servicii de asistenţă socială vor fi prioritizate în funcţie de nivelul crescut de vulnerabilitate (persoane imobilizate, persoane cu grave afecţiuni de sănătate, insulino-dependente, aflate în izolare/autoizolare de mai mult de 3-5 zile, lipsă hrană, medicamente, produse igienă, îngrijire medicală).
#nouanepasa
#solidaritate
#primariasector2

Ultima actualizare in 22 iunie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web