Tratează-te corect !
„Riscurile automedicaţiei pe înţelesul tuturor”
Persoanele vârstnice din Sectorul 2 vor putea participa începând de astăzi la o serie de sesiuni de informări având ca tematică creșterea calității vieții și măsurile de prevenire ce se recomandă pentru o bătrânețe activă.
Săptămânal, în fiecare zi de joi, vor fi abordate diferite teme ce au ca scop realizarea unui suport activ persoanelor vârstnice, prin organizarea de activități de recuperare medicală, socializare și recreere, consiliere, în vederea creșterii capacității de integrare/reintegrare socială, combaterii riscurilor de excluziune socială și creșterea calității vieții acestora.
„O preocupare a administrației publice locale o reprezintă și problematica persoanelor vârstnice din comunitate. Am căutat permanent să implementăm în acest sens proiecte și programe adaptate nevoile și necesităților de integrare și combatere a riscurilor de excluziune socială a bătrânilor. Acest proiect se înscrie în preocupările noastre față de oamenii vârstnici și este derulat de către specialiștii noștri din cadrul centrul administrate de D.G.A.S.P.C. Sectorul 2”, a declarat Primarul Sectorului 2, domnul Mihai Mugur Toader.
Astfel, Direcția generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, prin Centrul de Servicii,,Ion Creangă”, a organizat începând cu orele 11.00 un curs cu tematică principală informarea vârstnicilor asupra riscurilor la care se expun atunci când se tratează singuri, din reviste sau după recomandările celor din jur.
Tematica a fost „RISCURILE AUTOMEDICAŢIEI PE ÎNŢELESUL TUTUROR”, având ca autor şi lector de curs pe doamna dr. Corina RĂDUCEA – medic primar şi psiholog clinician.
Pe parcursul a 60 de minute au fost abordate multe exemple frecvent întâlnite de erori în automedicație care pot crea complicații medicale. De asemenea, un alt subiect abordat au privit recomandările medicale pe termen scurt, care se continuă din proprie inițiativă pe termen foarte lung, cu risc de îmbolnăvire.
Pe de altă parte, Centrul de Servicii,,Ion Creangă” din cadrul D.G.A.S.P.C Sector 2 oferă persoanelor interesate următoarele servicii:
 servicii medicale de recuperare, medicină generală, fizioterapie, kinetoterapie, gimnastică medicală pe grupe de afecţuni;
 activităţi de socializare și petrecere a timpului liber, pe timpul zilei;
 consiliere socială, juridică şi psihologică.
Pentru înscrieri şi informaţii cei interesați se pot adresa la sediul Centrul de Servicii, ,Ion Creangă”, Str. Valer Dumitrecu Nr. 33 sau la numărul de telefon: 0770.800.342.

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web