Ca în fiecare toamnă, la data de 1 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, o dovadă sinceră de respect şi preţuire pe care o datorăm acestora.
Şi anul acesta, ca şi în anii precedenţi, Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 , a organizat diverse evenimente cu scopul de a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, pentru a le oferi seniorilor câteva momente de bucurie.

”Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este un prilej în plus de a transmite cele mai calde și nobile gânduri de prețuire și respect celor ce ne sunt cu atât de multă dragoste, părinți și bunici. Toamna vieții trebuie trăită cu demnitate, cu un rol activ în familie, în comunitate și în societate”, a declarat Mugur Mihai Toader, edilul Sectorului 2.

Programul de sărbătoare a acestei zile speciale pentru vârstnici a cuprins următoarele activități, grupate pe locații, după cum urmează:

1. Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Speranța”
Începând cu orele 11.00, în cadrul Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Speranța” din str. Sf. Ecaterina nr. 7, DGASPC sector 2 a organizat un eveniment în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Actori ai Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” au susținut un recital de 45 de minute pentru beneficiarii centrului rezidențial.

2. Centrul de servicii de asistență socială „Ion Creangă”
Începând cu orele 14.00, s-a organizat evenimentul – Puntea dintre Generații – bunici și nepoți, în cadrul căruia s-au desfășurat activități recreative și artistice dedicate zilei de 1 octombrie, Ziua internaţională a persoanelor vârstnice”, programul fiind următorul:
• Ora 14.00 – Deschiderea evenimentului
• 14.05 – Recital poezie: Prof. Marilena Alexandru
• 14.15 – Concurs, ,,Două generaţii, o minte ascuţită”, la care au participat atât persoane de vârsta a III a, cât şi nepoţii acestora, o competiţie contra-cronometru, dedicată minţilor agile.
• 14.45 – Program artistic susţinut de beneficiarii din cadrul Centrului de Zi pentru Copii „Sfânta Maria”
• 14.55 – Premierea câştigătorilor

La activitate au participat circa 40 de persoane (beneficiari ai Centrului de Servicii de Asistenţă Socială „Ion Creangă”, nepoţii acestora, dar şi copiii din cadrul Centrului de Zi pentru Copii „Sfânta Maria”).

3. Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Plumbuita”
Începând cu orele 16.30, se organizează un eveniment în Parcul Plumbuita prin desfășurarea de activități artistice și recreative dedicate zilei de 1 octombrie, Ziua internaţională a persoanelor vârstnice”. Programul organizat de catre DGASPC Sector 2 este următorul:
• Deschiderea evenimentului – Florin Grigore și Ioan Rațiu;
• 16.35 – Recital poezie: Ovidiu Oană Pârâu, Gim Laurian, Mariana Ivănescu, Ioan Rațiu, Florin Grigore, Valentin Radulescu Idoraș Anica Titana;
• 16.55 – Moment vesel – Dorel Vidrașcu – Epigrame;
• 17.00 – Melodii de altă dată – Mihai Gheorghe;
• 17.10 – Recital pian- Ioan Gheorghe Ionescu și Ovidiu Țuțuianu;
• 17.15- Recitări poezie, membrii ai cenaclului.
• 17.25 – Dans, audiții muzicale – G. Popescu

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web