Ziua Limbii Române serbată de copiii și adulții din DGASPC Sector 2

Ziua Limbii Române serbată de copiii și adulții din DGASPC Sector 2

Ziua Limbii Române a fost marcată, azi, 31 august 2021, într-un cadru festiv de copiii și adulții din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.
Evenimentul « Freamăt dedicat Zilei Limbii Române » a avut ca scop încurajarea dezvoltării personale a copiilor proveniți din familii defavorizate prin păstrarea, afirmarea și transmiterea elementelor de limbă și cultură românească. Prin culoare și desene, cei mici au reconstituit coperțile cărților preferate, care pot fi admirate la Centrul de zi “Sf. Pantelimon”, au recitat poezii și au discutat despre eroii din povești.
Colajele « Carte frumoasă, cinste cui te-a scris » și « Femei celebre din România-Destine de poveste care au transformat România » realizate de adulții noștri, care au adus astfel un omagiu limbii române au fost expuse la Centrul de zi pentru persoane vârstnice « Plumbuita ».

În data de 31 august, din anul 2013, Ziua Limbii Române este marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. Ziua Limbii Române se sărbătoreşte și în Republica Moldova, începând din anul 1990.

 

Ultima actualizare in 31 august 2021

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web