La nivelul local al sectorului 2 al municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 realizează măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în perioada de risc social.

În structura instituţiei sunt departamente destinate persoanelor adulte (familii, persoane cu handicap, persoane vârstnice), departamente pentru protecţia drepturilor copilului (atât pentru cei aflaţi în sistemul de protecţie cât şi pentru cei din comunitate) şi departamente de servicii comunitare.

Complementar activităţilor sociale, toate aceste departamente organizează activităţi cu caracter educativ, de socializare şi petrecere a timpului liber, al căror scop este stimularea participării la viaţa socială și încurajarea performanțelor membrilor comunităţii, indiferent de handicap, stare de sănătate, pregătire profesională, stare economică, în scopul redobândirii sentimentului importanţei şi utilităţii sociale.

Astfel, pe tot parcursul anului, pe baza unor planuri de activități stabilite și aprobate de conducerea Primăriei Sectorului 2 și care sunt cuprinse în bugetul aprobat la începutul anului calendaristic de Consiliul Local al sectorului 2, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 2 organizează, pentru persoanele aflate în evidenţă, diferite programe de educație, socializare și evenimente pentru a marca sărbătorile publice: Ziua femeii, Ziua limbii române, Ziua familiei, Ziua naţională, Crăciunul etc.

Ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua Familiei Române, fiind instituită la propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia Română, pentru a sublinia impactul pe care valorile familiei îl au sau ar trebui să îl aibă în România.

Ziua Internaţională a Familiei a fost instituită de Adunarea Generală O.N.U., la 20 septembrie 1993. Adunarea a proclamat anul 1994 ca An internaţional al familiei, an dedicat unei mai bune înţelegeri a problemelor familiei şi unei îmbunătăţiri a capacităţii ţărilor de a rezolva aceste probleme prin politici corespunzătoare.

Astfel, încă de la înființare, din anul 2005, D.G.A.S.P.C. Sector 2 a organizat în fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, programe şi manifestări cultural-educative dedicate comunităţii sectorului 2 – o mare Familie.

În data de 15 Mai 2016, la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Familiei au participat copii din familiile aflate în situație de risc socio-economic, de pe raza sectorului 2, care beneficiază de serviciile centrelor after-school din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 2.

Pentru acești copii, Primăria Sectorului 2 a stabilit un buget de ajutorare, conform obiectivelor D.G.A.S.P.C. Sector 2, prin care se urmărește acordarea de recompense care au drept scop încurajarea performanțelor pentru acești copii. Astfel, pentru momentele artistice prezentate, copiii au primit cadouri constând în materiale educative și dulciuri.

Următorul eveniment planificat și organizat de D.G.A.S.P.C. Sector 2 este prilejuit de Ziua de 1 iunie. Cu acest prilej, copiii din centrele rezidenţiale, alături de copiii din familiile defavorizate care sunt beneficiari ai centrelor de zi after scool sau ai centrelor comunitare ale instituţiei, vor sărbători Ziua internațională a copilului, printr-o serie de serbări și manifestări cultural-artistice specifice vârstei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 2,
Director general,
Dr. Isabela Hurjui

Ultima actualizare in 16 iulie 2020

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web